INGREDIENTEN
BEREIDING
ter voorbereiding, Snij de houten uiteinden van de asperges, snipper de rode ui en de knoflook
smelt een eetlepel boter in de pan en voeg de fijngesneden knoflook toe.
als de boter gesmolten is en de knoflook begint licht te verkleuren voeg de asperges toe en een beetje peper en zout en 50 ml water en kook dit 4 tot 5 minuten als dan het water weggekookt is haal de asperges uit de pan en zet deze even apart (of verdeel alvast over de borden)
In dezelfde pan voeg je een eetlepel boter toe, terwijl dit smelt kruid je de zalm filets in met peper en zout en bak ze dan in de pan voor 3 tot 4 minuten aan beide kanten tot ze goed geheel gaar zijn, haal deze dan uit de pan en zet ook deze apart, (of plaatst alvast op het bord boven op de asperges)
voeg nu een eetlepel boter toe aan de pan, samen met de rode ui tot deze glazig worden, voeg dan de citroen rasp, citroen sap, kappertjes en 2 eetlepes water toe, kook dit geheel 2 minuten en voeg dan de room toe, als het geheel te dik is kun je nog een beetje extra water toevoegen
voeg peper en zout toe naar smaak en maak de saus af met de vers gesneden peterselie
Serveer de vis op een bedje van asperges en giet de saus er direct overheen
Ingrediƫnten
Aanwijzingen
ter voorbereiding, Snij de houten uiteinden van de asperges, snipper de rode ui en de knoflook
smelt een eetlepel boter in de pan en voeg de fijngesneden knoflook toe.
als de boter gesmolten is en de knoflook begint licht te verkleuren voeg de asperges toe en een beetje peper en zout en 50 ml water en kook dit 4 tot 5 minuten als dan het water weggekookt is haal de asperges uit de pan en zet deze even apart (of verdeel alvast over de borden)
In dezelfde pan voeg je een eetlepel boter toe, terwijl dit smelt kruid je de zalm filets in met peper en zout en bak ze dan in de pan voor 3 tot 4 minuten aan beide kanten tot ze goed geheel gaar zijn, haal deze dan uit de pan en zet ook deze apart, (of plaatst alvast op het bord boven op de asperges)
voeg nu een eetlepel boter toe aan de pan, samen met de rode ui tot deze glazig worden, voeg dan de citroen rasp, citroen sap, kappertjes en 2 eetlepes water toe, kook dit geheel 2 minuten en voeg dan de room toe, als het geheel te dik is kun je nog een beetje extra water toevoegen
voeg peper en zout toe naar smaak en maak de saus af met de vers gesneden peterselie
Serveer de vis op een bedje van asperges en giet de saus er direct overheen