Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd5 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd20 minuten

INGREDIENTEN

 750 ml water
 250 g chorizo (hele worst)
 3 paprika's (1 zak paprika mix is natuurlijk ideaal)
 150 g uien
 1 theelepel gemalen komijnzaad (djinten)
 800 g Kikkererwten
 250 ml tomato frito

BEREIDING

1

Breng het water aan de kook. Snijd ondertussen de chorizo in blokjes.

2

Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika?s en snijd het vruchtvlees in repen.

3

Bak de chorizo 1 min. in een soeppan zonder olie of boter.

4

Voeg de paprika, ui en gemalen komijn toe.

5

Bak al roerend 3 min. op hoog vuur. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken.

6

Voeg de kikkererwten samen met de tomatensaus en het kokende water toe aan de chorizo.

7

Roer goed door en kook 6 min. op middelhoog vuur.

8

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9

Verdeel de soep over de kommen.

Tip. Lekker met stokbrood en kruidenboter

Ingrediƫnten

 750 ml water
 250 g chorizo (hele worst)
 3 paprika's (1 zak paprika mix is natuurlijk ideaal)
 150 g uien
 1 theelepel gemalen komijnzaad (djinten)
 800 g Kikkererwten
 250 ml tomato frito

Aanwijzingen

1

Breng het water aan de kook. Snijd ondertussen de chorizo in blokjes.

2

Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika?s en snijd het vruchtvlees in repen.

3

Bak de chorizo 1 min. in een soeppan zonder olie of boter.

4

Voeg de paprika, ui en gemalen komijn toe.

5

Bak al roerend 3 min. op hoog vuur. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken.

6

Voeg de kikkererwten samen met de tomatensaus en het kokende water toe aan de chorizo.

7

Roer goed door en kook 6 min. op middelhoog vuur.

8

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9

Verdeel de soep over de kommen.

Tip. Lekker met stokbrood en kruidenboter

Notes

Spaanse maaltijdsoep met chorizo