INGREDIENTEN
BEREIDING
Breng het water aan de kook. Snijd ondertussen de chorizo in blokjes.
Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika?s en snijd het vruchtvlees in repen.
Bak de chorizo 1 min. in een soeppan zonder olie of boter.
Voeg de paprika, ui en gemalen komijn toe.
Bak al roerend 3 min. op hoog vuur. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken.
Voeg de kikkererwten samen met de tomatensaus en het kokende water toe aan de chorizo.
Roer goed door en kook 6 min. op middelhoog vuur.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over de kommen.
Tip. Lekker met stokbrood en kruidenboter
Ingrediƫnten
Aanwijzingen
Breng het water aan de kook. Snijd ondertussen de chorizo in blokjes.
Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika?s en snijd het vruchtvlees in repen.
Bak de chorizo 1 min. in een soeppan zonder olie of boter.
Voeg de paprika, ui en gemalen komijn toe.
Bak al roerend 3 min. op hoog vuur. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken.
Voeg de kikkererwten samen met de tomatensaus en het kokende water toe aan de chorizo.
Roer goed door en kook 6 min. op middelhoog vuur.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over de kommen.
Tip. Lekker met stokbrood en kruidenboter