Categorie, , , , , MoeilijkheidsgraadBeginner
Opbrengsten6 porties
Voorbereidingstijd20 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd40 minuten

INGREDIENTEN

 1 Bloemkool
 1 Zoete Aardappel
 1 ui
 4 Knoflook tenen
 1,50 l bouillon
 1 theelepel mosterd
 2 lenteui
 100 g hamblokjes

BEREIDING

1

we beginnen met het snijden van de ingredienten, dit komt niet heel precies want we gaan alles nog pureren,

2

snipper de ui en de knoflook

3

snij de bloemkool in stukken

4

schil de zoete aardappel en snij deze in blokjes

5

snij de lente ui alvast in ringetjes

6

smelt wat boter in de pan en bak de ui glazig en voeg dan de knoflook toe en bak even mee

7

blus de uitjes af met de bouillon en voeg de bloemkool en de aardappel blokjes toe

8

breng het geheel aan de kook en laat zachtjes koken tot het allemaal gaar is en pureer het dan met de staaf mixer (pas op voor de sputters die zijn heet)

9

voeg de mosterd, de lente ui ringetjes en de hamblokjes toe en roer het nog even goed door

10

Tip: je kan de hamblokjes ook vervangen door uitgebakken spekjes, deze dan wel goed laten uitlekken)

Ingrediƫnten

 1 Bloemkool
 1 Zoete Aardappel
 1 ui
 4 Knoflook tenen
 1,50 l bouillon
 1 theelepel mosterd
 2 lenteui
 100 g hamblokjes

Aanwijzingen

1

we beginnen met het snijden van de ingredienten, dit komt niet heel precies want we gaan alles nog pureren,

2

snipper de ui en de knoflook

3

snij de bloemkool in stukken

4

schil de zoete aardappel en snij deze in blokjes

5

snij de lente ui alvast in ringetjes

6

smelt wat boter in de pan en bak de ui glazig en voeg dan de knoflook toe en bak even mee

7

blus de uitjes af met de bouillon en voeg de bloemkool en de aardappel blokjes toe

8

breng het geheel aan de kook en laat zachtjes koken tot het allemaal gaar is en pureer het dan met de staaf mixer (pas op voor de sputters die zijn heet)

9

voeg de mosterd, de lente ui ringetjes en de hamblokjes toe en roer het nog even goed door

10

Tip: je kan de hamblokjes ook vervangen door uitgebakken spekjes, deze dan wel goed laten uitlekken)

Notes

Romige Bloemkoolsoep met hamblokjes