Opbrengsten1 portie

INGREDIENTEN

 3 eetlepel Grove mosterd
 4 eetlepel Kokosolie
 60 g Arrowroot
 1000 ml Groentebouillon
 250 g Gerookte spekreepjes
 125 ml Room
 1 Prei

BEREIDING

1

Smelt in een soeppan 2 el kokosolie, Voeg de Arrowroot in één keer toe en bak 3 min. zachtjes mee zonder te kleuren.

2

Schenk langzaam en al kloppend met een garde de bouillon erbij en klop glad. als dit te dik blijft kun je nog een beetje water toevoegen.

3

Klop de mosterd erdoor en breng aan de kook. Kook de soep 5 min. zachtjes. Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie en bak de spekjes in 4 min. knapperig uit. Laat de spekjes op een vel keukenpapier uitlekken.

4

Schenk de Room bij de soep; laat de soep niet meer koken! Voeg vlak voor het serveren de prei en spekreepjes toe aan de soep en verdeel deze over 4 kommen.

Ingrediënten

 3 eetlepel Grove mosterd
 4 eetlepel Kokosolie
 60 g Arrowroot
 1000 ml Groentebouillon
 250 g Gerookte spekreepjes
 125 ml Room
 1 Prei

Aanwijzingen

1

Smelt in een soeppan 2 el kokosolie, Voeg de Arrowroot in één keer toe en bak 3 min. zachtjes mee zonder te kleuren.

2

Schenk langzaam en al kloppend met een garde de bouillon erbij en klop glad. als dit te dik blijft kun je nog een beetje water toevoegen.

3

Klop de mosterd erdoor en breng aan de kook. Kook de soep 5 min. zachtjes. Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie en bak de spekjes in 4 min. knapperig uit. Laat de spekjes op een vel keukenpapier uitlekken.

4

Schenk de Room bij de soep; laat de soep niet meer koken! Voeg vlak voor het serveren de prei en spekreepjes toe aan de soep en verdeel deze over 4 kommen.

Notes

Pittige Groninger mosterdsoep met prei en spekjes