Opbrengsten8 porties
 275 g amandelen ongezouten en ongebrand
 150 g pinda’s ongezouten
 50 g gepofte rijst (rijstwafels werken ook)
 3 eetlepel sesamzaad
 1 flinke mespunt zout
 150 ml ahornsiroop
1

Verwarmde oven voor op 160 °C (boven- en onderwarmte)

2

Hak de Noten (evt. amandelen en pinda's) grof.
(als je rijstwafels gebruikt i.p.v. gepofte rijst, breek die dan ook in kleine stukjes)

3

Meng in een grote kom de noten, gepofte rijst, sesamzaad en het zout.
Voeg de ahornsiroop er vervolgens aan toe en roer tot alles er goed door bedekt is.

4

Verdeel het mengsel over de siliconen vorm (of in een met bakpapier beklede bakvorm) en druk stevig aan.

5

Bak de notenrepen 35 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte).

6

Haal uit de oven en laat volledig afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.

Tip
7

Je kan eventueel ook de repen nog in gesmolten chocolade dippen

Ingrediënten

 275 g amandelen ongezouten en ongebrand
 150 g pinda’s ongezouten
 50 g gepofte rijst (rijstwafels werken ook)
 3 eetlepel sesamzaad
 1 flinke mespunt zout
 150 ml ahornsiroop

Aanwijzingen

1

Verwarmde oven voor op 160 °C (boven- en onderwarmte)

2

Hak de Noten (evt. amandelen en pinda's) grof.
(als je rijstwafels gebruikt i.p.v. gepofte rijst, breek die dan ook in kleine stukjes)

3

Meng in een grote kom de noten, gepofte rijst, sesamzaad en het zout.
Voeg de ahornsiroop er vervolgens aan toe en roer tot alles er goed door bedekt is.

4

Verdeel het mengsel over de siliconen vorm (of in een met bakpapier beklede bakvorm) en druk stevig aan.

5

Bak de notenrepen 35 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte).

6

Haal uit de oven en laat volledig afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.

Tip
7

Je kan eventueel ook de repen nog in gesmolten chocolade dippen

Notes

Noten reep met gepofte rijst