Afdrukopties:

Balsamico Tomatensoep

Opbrengsten2 porties

 300 g Runderworst
 1 eetlepel Kokosolie
 1 Ui
 3 scheutje Knoflook
 480 ml Runderbouillon
 4 Trostomaten
 400 g Gepelde Tomaten
 70 g Tomatenpuree
 2 eetlepel Balsamico azijn
 1 snufje Zout
 1 snufje Peper
 15 g Basilicum (vers)
1

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.

2

Leg de runderworst op de bakplaat en bak ze in ca. 20-25 minuten bruin en gaar. Keer ze halverwege om.

3

Begin, terwijl de worst in de oven zit, aan de soep: verhit de kokosolie in een kleine soeppan en bak hierin de ui en knof look op middelhoog vuur aan tot deze zacht zijn.

4

Voeg de runderbouillon, trostomaten, tomaten uit blik en tomatenpuree toe en breng het geheel aan de kook.

5

Laat de soep onder af en toe roeren 15 minuten op een laag vuur pruttelen.

6

Haal de soep vervolgens van het vuur en pureer alles met een staaf mixer.

7

Voeg de balsamico azijn toe, samen met peper en zout naar smaak. Roer goed door.

8

Snijd de worst, zodra deze gaar is, in plakjes.

9

Verdeel de soep over 2 kommen en verdeel de worst en basilicum erover.

Voedingswaarden

0 opdieningen

Opdien grootte