Opbrengsten2 porties

INGREDIENTEN

 2 Bananen (niet al te rijp)
Beslag
 80 g Water
 60 g Bloem
 10 g Maizena
 5 g Bakpoeder
 1 snufje Zout
 5 eetlepel Kokosolie (vloeibaar)
Verder nodig
 Kokosolie om in te 'frituren'
 1 eetlepel Poedersuiker

BEREIDING

1

Meng de ingrediënten voor het beslag door elkaar en laat het 60 minuten rusten onder folie

2

verhit een laagje kokosolie, ongeveer 2 cm diepte in een pannetje tot ongeveer 180 graden. Gebruik een klein pannetje dan heb je minder nodig

3

Snij de bananen doorde lengte en vervolgens in 3 gelijke stukken en haal deze door het beslag en plaats ongeveer 3 stukjes tegelijk in de olie bak ze mooi goudbruin ongeveer 1,5 minuten aan beide kanten, bak ze niet te lang want dan wordt de banaan bruin van binnen

4

laat de gebakken banaan uitlekken op een stukje keukenpapier en bestrooi als alles gebakken is met poedersuiker

Ingrediënten

 2 Bananen (niet al te rijp)
Beslag
 80 g Water
 60 g Bloem
 10 g Maizena
 5 g Bakpoeder
 1 snufje Zout
 5 eetlepel Kokosolie (vloeibaar)
Verder nodig
 Kokosolie om in te 'frituren'
 1 eetlepel Poedersuiker

Aanwijzingen

1

Meng de ingrediënten voor het beslag door elkaar en laat het 60 minuten rusten onder folie

2

verhit een laagje kokosolie, ongeveer 2 cm diepte in een pannetje tot ongeveer 180 graden. Gebruik een klein pannetje dan heb je minder nodig

3

Snij de bananen doorde lengte en vervolgens in 3 gelijke stukken en haal deze door het beslag en plaats ongeveer 3 stukjes tegelijk in de olie bak ze mooi goudbruin ongeveer 1,5 minuten aan beide kanten, bak ze niet te lang want dan wordt de banaan bruin van binnen

4

laat de gebakken banaan uitlekken op een stukje keukenpapier en bestrooi als alles gebakken is met poedersuiker

Notes

Pisang Goreng (Gebakken Banaan)