Categorie,
Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd25 minutenTotale tijd35 minuten

INGREDIENTEN

 1 eetlepel Kokosolie
 1 scheutje knoflook
 1 pint Ui
 1 Flespompoen
 200 g Gepelde tomaten
 1000 ml Groentebouillon
 100 g Ontbijtspek
 1 snufje Zout
 1 snufje Nootmuskaat

BEREIDING

1

Snipper de Ui,
Snij de Pompoen in blokjes
Snij in de knoflook in stukjes

2

Smelt de kokosolie in een soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook.

3

Voeg pompoen blokjes en tomaatblokjes toe en laat zachtjes pruttelen.

4

Giet de bouillon erbij en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

5

Laat 15 à 20 minuten zachtjes koken.

6

Bak ondertussen het ontbijtspek krokant in een pan en laat daarna uitlekken op keukenpapier.

7

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer.

8

Serveer de soep met de gebakken spekreepjes.

Ingrediënten

 1 eetlepel Kokosolie
 1 scheutje knoflook
 1 pint Ui
 1 Flespompoen
 200 g Gepelde tomaten
 1000 ml Groentebouillon
 100 g Ontbijtspek
 1 snufje Zout
 1 snufje Nootmuskaat

Aanwijzingen

1

Snipper de Ui,
Snij de Pompoen in blokjes
Snij in de knoflook in stukjes

2

Smelt de kokosolie in een soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook.

3

Voeg pompoen blokjes en tomaatblokjes toe en laat zachtjes pruttelen.

4

Giet de bouillon erbij en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

5

Laat 15 à 20 minuten zachtjes koken.

6

Bak ondertussen het ontbijtspek krokant in een pan en laat daarna uitlekken op keukenpapier.

7

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer.

8

Serveer de soep met de gebakken spekreepjes.

Notes

Pompoensoep met spekjes